zondag, april 21

Hester Stasse

Hester Stasse - Man en Paard Coaching

Wie ben jij als ondernemer?

Mijn naam is Hester Stasse en ik motiveer mens en paard om vanuit ontspanning het beste uit zichzelf naar boven te halen. Na jarenlang in het internationale bedrijfsleven actief te zijn geweest, heb ik in 2016 van mijn passie voor paarden- en mensengedrag mijn werk gemaakt door Man en Paard Coaching te starten. Al vanaf dat ik klein was, heb ik “in de koppen” van andere mensen en dieren (vooral paarden) willen kruipen om de wereld door hun ogen te kunnen zien. Door opleidingen te volgen in het coachen van mensen en het begrijpen en trainen van paardengedrag heb ik zowel wetenschappelijke onderbouwing als praktische toepassingen gevonden voor dingen die ik daarvoor simpelweg al aanvoelde.

Vertel iets over je bedrijf.

Mijn belangrijkste doel is om meer begrip en rust te creëren in deze wereld. Als ik mensen coach dan ondersteun ik hen om zichzelf beter te gaan begrijpen. Samen gaan we op zoek naar ontbrekende puzzelstukken en de plek die die innemen in hun leven. Hierdoor worden de mensen die ik coach zich bewust van wie ze zijn, wat ze drijft en wat ze echt willen. Dat brengt ontspanning. En vanuit die rust openen zich nieuwe mogelijkheden en inzichten die hen dichter in de buurt brengen van de persoon die ze willen zijn.

Bij het coachen van mensen die de touwtjes van hun leven weer in eigen handen willen nemen, zet ik regelmatig paarden in. Dit doe ik omdat de neutrale reactie van een paard op het gedrag van de coachee snel duidelijk maakt waar het echt om draait bij die vrouw of man. Daarnaast is uit onderzoek is gebleken dat het een blijvender resultaat oplevert dan "gewone" coaching.

Ook bij het begeleiden van eigenaren en verzorgers van paarden draait het om begrip en rust. Doordat ik hen bewust maak van hoe hun paard de wereld ziet, hoort, ruikt en voelt, gaan ze begrijpen waarom hun paard zo reageert. Omgekeerd reik ik hun paard duidelijke signalen, patronen en grenzen aan, zodat het beter gaat begrijpen wat zijn eigenaar/verzorger van hem verwacht. Rust helpt beide vervolgens om een voorheen beladen situatie om te zetten naar een waarin zowel paard als eigenaar/verzorger zich ontspannen voelt.

Aan paardeneigenaren en -verzorgers geef ik gerichte trainingen om eventuele problemen in de communicatie met hun paard zo snel mogelijk op te lossen. Hierbij gaat het om onder andere grondwerk-, trailerlaad-, buitenrij- en schriktrainingen, maar ook om het voorkomen en verhelpen van “probleemgedrag”.

Zowel bij mensen als bij paarden kijk ik naar het totale plaatje: wat heeft die persoon of dat paard nodig om het beste uit zichzelf naar boven te kunnen halen?

Wat kom je halen bij Open Coffee Dommeldal?

Als zelfstandige sta je er vaak alleen voor. Ik vind het dan ook telkens weer heel inspirerend om ervaringen en ideeën uit te wisselen met andere ondernemers. Juist de frisse kijk die mensen met een hele andere achtergrond kunnen hebben op jouw werkgebied kan tot mooie nieuwe initiatieven leiden, is mijn ervaring.

Wat kom je brengen bij Open Coffee Dommeldal?

Mijn eigen kijk op de wereld en ondernemen. Verder denk ik graag mee als iemand het gevoel heeft vastgelopen te zijn met zichzelf of haar/zijn bedrijf.

Wat is je zoekvraag?

Eigenlijk ben ik altijd benieuwd naar waar andere mensen naar op zoek zijn. Door daarover in discussie te gaan, kom je vaak allebei weer tot nieuwe inzichten.